Bezoek klantenportal / Webshop

Deze website maakt gebruik van full screen foto’s. Het beste kunt u deze website bekijken in landscape.

Laatste Nieuws

LEES ALLE NIEUWS

Nat gebak

Banketbakkers kiezen steeds meer voor creativiteit en verfijning. Gebak varieert in kleur en vorm, en is gedurfd of provocerend. Taartjes worden soms ware kunstwerken. Sinds een paar jaar probeert de banketindustrie dezelfde kwaliteit te leveren als ambachtslieden. De industrie kan daarbij rekenen op innovaties zoals korst dat knapperig blijft na het ontdooien. 
Voor consumenten moet gebak in de eerste plaats lekker zijn. Toch zijn er ook gezondheidstrends zichtbaar zoals gebak met minder suiker, vet, kleurstoffen en andere toevoegingen. Bij nat gebak wordt er veel gewerkt met kwetsbare producten zoals ei, vulling, room en slagroom. Dit vereist een goede schoonmaak van apparatuur, transportbanden en tafels.
Vaak vindt de opmaak handmatig plaats. Medewerkers komen dus veel in contact met kwetsbare producten. Daarom is ook persoonlijke hygiëne zeer belangrijk. Voor retailers en consumenten is het belangrijk dat gebak ook na enkele dagen nog veilig en fris is. Strikte hygiëne zorgt ervoor dat de fabrikant of de banketbakker die kwaliteit langer kan garanderen.

Hygiëneproblematiek:

  • Beslagbereiding is kwetsbaar i.v.m. het werken met eiproducten.
  • Room, slagroom en fruit zijn kwetsbare ingrediënten; de reiniging moet aan de hoogste eisen voldoen.
  • Persoonlijke hygiëne bij de opmaak is zeer belangrijk.
  • De houdbaarheid is sterk afhankelijk van het bereikte hygiëneniveau.
  • Er is sprake van steeds minder conservering en meer natuurlijke ingrediënten.
Stel uw vraag!