Verduurzaming van de schoonmaak vraagt om omdenken. Kijk eens met andere ogen naar je proces en naar de middelen die je gebruikt. Ontdek dat je a...
May 16, 2022
Deze website maakt gebruik van full screen foto’s. Het beste kunt u deze website bekijken in landscape.
Verduurzaming van de schoonmaak vraagt om omdenken. Kijk eens met andere ogen naar je proces en naar de middelen die je gebruikt. Ontdek dat je a...
May 16, 2022
Een Listeria Monocytogenes besmetting bij een vleeswarenproducent in Aalsmeer veroorzaakte in 2019 zes sterfgevallen, twee miskramen en 35 ziektegeval...
November 15, 2021
Banketbakkers kiezen steeds meer voor creativiteit en verfijning. Gebak varieert in kleur en vorm, en is gedurfd of provocerend. Taartjes worden soms ware kunstwerken. Sinds een paar jaar probeert de banketindustrie dezelfde kwaliteit te leveren als ambachtslieden. De industrie kan daarbij rekenen op innovaties zoals korst dat knapperig blijft na het ontdooien.
Voor consumenten moet gebak in de eerste plaats lekker zijn. Toch zijn er ook gezondheidstrends zichtbaar zoals gebak met minder suiker, vet, kleurstoffen en andere toevoegingen. Bij nat gebak wordt er veel gewerkt met kwetsbare producten zoals ei, vulling, room en slagroom. Dit vereist een goede schoonmaak van apparatuur, transportbanden en tafels.
Vaak vindt de opmaak handmatig plaats. Medewerkers komen dus veel in contact met kwetsbare producten. Daarom is ook persoonlijke hygiëne zeer belangrijk. Voor retailers en consumenten is het belangrijk dat gebak ook na enkele dagen nog veilig en fris is. Strikte hygiëne zorgt ervoor dat de fabrikant of de banketbakker die kwaliteit langer kan garanderen.
Hygiëneproblematiek: