Hoe kun je hardnekkige omgevingsbesmettingen verwijderen die - ondanks de uitvoering van een grondige schoonmaak en desinfectie - toch nog aanwezig zi...
May 16, 2023
Deze website maakt gebruik van full screen foto’s. Het beste kunt u deze website bekijken in landscape.
Hoe kun je hardnekkige omgevingsbesmettingen verwijderen die - ondanks de uitvoering van een grondige schoonmaak en desinfectie - toch nog aanwezig zi...
May 16, 2023
De vraag naar duurzamer geproduceerde voedingsmiddelen stijgt, consumenten kiezen vaker voor plantaardige alternatieven en de voedingsindustrie stapt ...
January 25, 2023
Elke cateringvorm heeft haar eigen specifieke kenmerken. Bij inflight catering speelt bijvoorbeeld prijs een belangrijke rol. Vliegtuigmaatschappijen sluiten elke twee jaar nieuwe contracten af. Een concurrent die maaltijden tien cent goedkoper kan leveren, heeft meer kans om de opdracht binnen te halen. Het is bovendien een branche met veel hectiek. Iedere bestelling moet exact kloppen en op tijd bij het toestel arriveren, ook als er vertragingen zijn of extra vluchten.
Bij bedrijfscatering zijn streekproducten in opkomst. Overheidsinstellingen vinden het weer belangrijk dat cateraars een ruim aanbod hebben van gezonde producten. Bij elke vorm van catering wordt er veel gewerkt met koelverse producten en verschillende (rauwe) componenten. Op verschillende plekken in het productieproces treden er voedselveiligheidsrisico’s op. Een goed hygiëneplan vormt de basis. Apparatuur moet snel en grondig gereinigd worden. Ook persoonlijke hygiëne is van belang, vooral bij het portioneren en verpakken van maaltijden.
Hygiëneproblematiek: