Bezoek klantenportal / Webshop

Deze website maakt gebruik van full screen foto’s. Het beste kunt u deze website bekijken in landscape.

Laatste Nieuws

LEES ALLE NIEUWS

Grote catering en inflight catering

Elke cateringvorm heeft haar eigen specifieke kenmerken. Bij inflight catering speelt bijvoorbeeld prijs een belangrijke rol. Vliegtuigmaatschappijen sluiten elke twee jaar nieuwe contracten af. Een concurrent die maaltijden tien cent goedkoper kan leveren, heeft meer kans om de opdracht binnen te halen. Het is bovendien een branche met veel hectiek. Iedere bestelling moet exact kloppen en op tijd bij het toestel arriveren, ook als er vertragingen zijn of extra vluchten. 

Bij bedrijfscatering zijn streekproducten in opkomst. Overheidsinstellingen vinden het weer belangrijk dat cateraars een ruim aanbod hebben van gezonde producten. Bij elke vorm van catering wordt er veel gewerkt met koelverse producten en verschillende (rauwe) componenten. Op verschillende plekken in het productieproces treden er voedselveiligheidsrisico’s op. Een goed hygiëneplan vormt de basis. Apparatuur moet snel en grondig gereinigd worden. Ook persoonlijke hygiëne is van belang, vooral bij het portioneren en verpakken van maaltijden.

Hygiëneproblematiek:

  • Er zijn veel verschillende componenten aanwezig, waardoor zeer uiteenlopende vervuiling aanwezig kan zijn.
  • Dit zijn vaak koelverse producten; bewerking na het garen (portioneren, verpakken) moet zeer hygiënisch gebeuren.
  • Er komen steeds meer deels rauwe componenten in de gecombineerde producten voor. Rauwe producten vormen een extra voedselveiligheidsrisico.
  • Koken, koelen en garen geeft veel verontreiniging, die regelmatig snel en effectief verwijderd moet worden.
  • Persoonlijke hygiëne is van belang bij het portioneren en verpakken.
  • Veel materialen die retour komen (borden, bestek, schalen, karren etc.) zijn zwaar vervuild en aangedroogd. Speciale, zeer effectieve middelen en proces nodig voor een glimmend schoon resultaat.
Meer weten?