Bezoek klantenportal / Webshop

Deze website maakt gebruik van full screen foto’s. Het beste kunt u deze website bekijken in landscape.

Laatste Nieuws

LEES ALLE NIEUWS

Babyvoeding

Er zijn weinig sectoren waar de hygiënische standaarden zo hoog zijn als bij de productie van babyvoeding. De doelgroep is zeer kwetsbaar en moeders willen alleen het allerbeste voor hun pasgeboren kind. Alles is erop gericht om calamiteiten te voorkomen. Een kleine misser krijgt vaak veel aandacht in de media. Dit kan grote gevolgen hebben voor het imago van een merk. 

Begin 2013 kwam er zelfs een run op Nederlandse babyvoeding omdat Chinese ouders de voeding uit hun eigen winkels niet meer vertrouwden. Babyvoeding met hoogwaardige ingrediënten geeft kinderen een goede basis waar zij ook op latere leeftijd profijt van hebben. Er wordt dan ook veel onderzoek gedaan om de samenstelling nog verder te verbeteren. Zo bleek in mei 2014 uit onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Groningen dat meer omega-3-vetzuren in babyvoeding, bescherming bieden tegen overgewicht op latere leeftijd.

Hygiëneproblematiek:

  • In de natte fase worden veel verschillende ingrediënten gemengd, waardoor een kans op herbesmetting/ uitgroei aanwezig.
  • Babyvoeding kent hoge hygiëne-eisen: baby’s zijn relatief kwetsbaar. Infecties kunnen - nog sterker dan bij oudere mensen - veel gevolgen hebben.
  • Emotionele factoren spelen een belangrijke rol; de voedselveiligheid voor kleine kinderen staat voorop. Eventuele missers worden breeduit in de media uitgelicht.
  • Een deel van de productie betreft voeding voor extra kwetsbare kinderen, waarbij de eisen vaak op farmaceutisch niveau liggen. Veel validaties en verificaties zijn noodzakelijk om het proces te borgen.
Meer weten?