Bezoek klantenportal / Webshop

Deze website maakt gebruik van full screen foto’s. Het beste kunt u deze website bekijken in landscape.

Laatste Nieuws

LEES ALLE NIEUWS

Droge zuivelproducten, boter, boterolie en condens

De Nederlandse zuivelindustrie staat wereldwijd bekend vanwege de hoge kwaliteit van droge zuivelproducten, boter, boterolie en condens. Zeker op het gebied van technologische innovaties loopt Nederland voorop. In 2015 komt er een einde aan de quotering van melk in Europa. De industrie heeft veel geïnvesteerd in productievestigingen om het grotere aanbod te verwerken. Door het drogen en indampen zijn de producten minder gevoelig voor besmettingen. 

Maar in het verregaande geautomatiseerde proces dat daaraan vooraf gaat, worden er hoge eisen gesteld een de reiniging en desinfectie. Een zeer nauwkeurige hygiëne is vooral belangrijk om daarmee aan de hoge kwaliteitsstandaarden te voldoen. Een voorbeeld daarvan is membraanfiltratie waarbij er specifieke componenten uit melk en wei worden verkregen. Membranen bestaan uit chemisch, gevoelige materialen. Er worden hoge eisen gesteld aan de reiniging hiervan.

Hygiëneproblematiek:

  • Producten door droging / indampen zijn vaak minder gevoelig voor besmettingen.
  • De omgevingsdruk van pathogenen is belangrijk; nabesmettingen worden niet meer afgedood.
  • Indampen geeft veel vervuiling; warmte en chemie zijn nodig voor een effectieve reiniging.
  • De effectieve productietijd wordt beperkt door de standtijd van de indampers. Bij een goed ontwerp, goede reinigingsprocedures en procesoptimalisatie is veel productiewinst te realiseren.
  • Membraanfiltratieprocessen zijn steeds belangrijker voor het verkrijgen van specifieke componenten uit melk of wei. Membranen zijn gemaakt uit chemisch gevoelige materialen, waardoor er hoge eisen worden gesteld aan reiniging.
Stel uw vraag!