De energie voor het opwarmen van ‘schoonmaakwater’ is in de voedingsmiddelenindustrie een flinke kostenpost. Een innovatieve reeks enzymatische reinig...
November 25, 2024
Deze website maakt gebruik van full screen foto’s. Het beste kunt u deze website bekijken in landscape.
De energie voor het opwarmen van ‘schoonmaakwater’ is in de voedingsmiddelenindustrie een flinke kostenpost. Een innovatieve reeks enzymatische reinig...
November 25, 2024
Intensieve gesprekken met klanten en eigen ervaringen in de praktijk resulteerden in gebruiksvriendelijke software, de HIMS app en een eenvoudig te ge...
May 13, 2024
Allergievrij is een belangrijke trend binnen de categorie chips en noten. In 2013 werden er bijvoorbeeld veel glutenvrije producten geïntroduceerd. Het is voor snackfabrikanten eenvoudig om deze claim te voeren. Ze maken namelijk gebruik van aardappelen, mais, soja en noten. Deze producten zijn van nature al glutenvrij. Toch geeft dit wel een belangrijke basis voor meer allergievrije producten. Snackfabrikanten willen bovendien meer variatie bieden en werken aan een gezonder imago.
Daardoor komen er steeds meer producten op de markt met alternatieve grondstoffen, zoals bread chips, pita chips, plantain chips, cassavechips en chips van zoete aardappels. Gepofte of geroosterde snacks zijn een goed gezond alternatief voor de gebakken en gefrituurde producten. Tijdens het bakken treedt er veel vervuiling op. Bovendien is zetmeel lastig te verwijderen. Er zijn speciale, goed bevochtigende producten nodig om het vuil snel en efficiënt te verwijderen. De claim ‘allergie-vrij’ vereist een zeer grondige reiniging tijdens productwissels. Het kleinste spoortje van een allergie in een allergievrij product kan al grote gevolgen hebben voor de eindgebruiker.
Hygiëneproblematiek:
KvK l 101 435 15
BTW nummer NL807641765B01