Hoe kun je hardnekkige omgevingsbesmettingen verwijderen die - ondanks de uitvoering van een grondige schoonmaak en desinfectie - toch nog aanwezig zi...
May 16, 2023
Deze website maakt gebruik van full screen foto’s. Het beste kunt u deze website bekijken in landscape.
Hoe kun je hardnekkige omgevingsbesmettingen verwijderen die - ondanks de uitvoering van een grondige schoonmaak en desinfectie - toch nog aanwezig zi...
May 16, 2023
De vraag naar duurzamer geproduceerde voedingsmiddelen stijgt, consumenten kiezen vaker voor plantaardige alternatieven en de voedingsindustrie stapt ...
January 25, 2023
Allergievrij is een belangrijke trend binnen de categorie chips en noten. In 2013 werden er bijvoorbeeld veel glutenvrije producten geïntroduceerd. Het is voor snackfabrikanten eenvoudig om deze claim te voeren. Ze maken namelijk gebruik van aardappelen, mais, soja en noten. Deze producten zijn van nature al glutenvrij. Toch geeft dit wel een belangrijke basis voor meer allergievrije producten. Snackfabrikanten willen bovendien meer variatie bieden en werken aan een gezonder imago.
Daardoor komen er steeds meer producten op de markt met alternatieve grondstoffen, zoals bread chips, pita chips, plantain chips, cassavechips en chips van zoete aardappels. Gepofte of geroosterde snacks zijn een goed gezond alternatief voor de gebakken en gefrituurde producten. Tijdens het bakken treedt er veel vervuiling op. Bovendien is zetmeel lastig te verwijderen. Er zijn speciale, goed bevochtigende producten nodig om het vuil snel en efficiënt te verwijderen. De claim ‘allergie-vrij’ vereist een zeer grondige reiniging tijdens productwissels. Het kleinste spoortje van een allergie in een allergievrij product kan al grote gevolgen hebben voor de eindgebruiker.
Hygiëneproblematiek:
KvK l 101 435 15
BTW nummer NL807641765B01