Bezoek klantenportal / Webshop

Deze website maakt gebruik van full screen foto’s. Het beste kunt u deze website bekijken in landscape.

Laatste Nieuws

LEES ALLE NIEUWS

Snacks op zetmeelbasis/noten

Allergievrij is een belangrijke trend binnen de categorie chips en noten. In 2013 werden er bijvoorbeeld veel glutenvrije producten geïntroduceerd. Het is voor snackfabrikanten eenvoudig om deze claim te voeren. Ze maken namelijk gebruik van aardappelen, mais, soja en noten. Deze producten zijn van nature al glutenvrij. Toch geeft dit wel een belangrijke basis voor meer allergievrije producten. Snackfabrikanten willen bovendien meer variatie bieden en werken aan een gezonder imago.

Daardoor komen er steeds meer producten op de markt met alternatieve grondstoffen, zoals bread chips, pita chips, plantain chips, cassavechips en chips van zoete aardappels. Gepofte of geroosterde snacks zijn een goed gezond alternatief voor de gebakken en gefrituurde producten. Tijdens het bakken treedt er veel vervuiling op. Bovendien is zetmeel lastig te verwijderen. Er zijn speciale, goed bevochtigende producten nodig om het vuil snel en efficiënt te verwijderen. De claim ‘allergie-vrij’ vereist een zeer grondige reiniging tijdens productwissels. Het kleinste spoortje van een allergie in een allergievrij product kan al grote gevolgen hebben voor de eindgebruiker.

Hygiëneproblematiek:

  • Het bakproces geeft veel vervuiling, de standtijd van de olie wordt bepaald door de mate van vervuiling en reinheid van de oven.
  • Zetmeel voor afbakken is lastig te verwijderen, speciale goed bevochtigende producten zijn nodig voor een snelle vuilverwijdering.
  • Allergenen spelen een belangrijke rol bij productwissels, reiniging tussendoor moet snel, eenvoudig en goed gebeuren.
  • Veel handmatig werk noodzakelijk.
Stel uw vraag!