Hoe kun je hardnekkige omgevingsbesmettingen verwijderen die - ondanks de uitvoering van een grondige schoonmaak en desinfectie - toch nog aanwezig zi...
May 16, 2023
Deze website maakt gebruik van full screen foto’s. Het beste kunt u deze website bekijken in landscape.
Hoe kun je hardnekkige omgevingsbesmettingen verwijderen die - ondanks de uitvoering van een grondige schoonmaak en desinfectie - toch nog aanwezig zi...
May 16, 2023
De vraag naar duurzamer geproduceerde voedingsmiddelen stijgt, consumenten kiezen vaker voor plantaardige alternatieven en de voedingsindustrie stapt ...
January 25, 2023
Duurzaamheid, ambachtelijkheid en gezondheid zijn de belangrijkste thema’s bij dagverse zuivelproducten. Grote zuivelbedrijven spelen daarop in met producten zoals boerenvla en weidemelk. Kleine aanbieders onderscheiden zich met (biologische) streekproducten. De industrie slaagt er steeds beter in om een lange houdbaarheid te garanderen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. In de praktijk betekent dit dat hygiëne in het hele productieproces op een zeer hoog plan staat.
Apparatuur wordt vaak en zeer nauwkeurig gereinigd. Dagverse zuivel heeft bovendien een hoge doorloopsnelheid. Dit betekent dat eventuele problemen vaak pas gesignaleerd worden als de producten al gekocht en geconsumeerd zijn. Een goede borging en een hoge mate van preventieve hygiëne zijn noodzakelijk om bij calamiteiten de juiste maatregelen te kunnen nemen.
Hygiëneproblematiek: